Op zaterdag 15 december gaf de jeugd van Euterpe een kerstconcert in het clubgebouw aan de Dorpsstraat.
Alle "jeugd"onderdelen van de fanfare lieten horen wat ze het afgelopen jaar hadden geleerd.
De jeugdslagwerkgroep "Aan de slag" onder leiding van Bart van de Vaart verzorgde een afwisselend en enthousiast optreden.
Martin den Outer liet als dirigent van het jeugdorkest horen wat hij met het kleine groepje muzikanten de afgelopen periode had ingestudeerd.
Ook waren er enkele solistische optreden van jeugdleden.
De jeugd kreeg een welgemeend applaus van het publiek dat in grote getale naar het clubgebouw was gekomen.

 
Het slagwerkfestival van zondag 25 november bezorgde de vele luisteraars een afwisselende middag slagwerkmuziek.

De jeugdslagwerkgroep "Aan de slag" beet het spits af en liet horen dat de jeugd zeker de toekomst heeft. Veel muziek op melodische slaginstrumenten werd ten gehore gebracht. De slagwerkgroep van Euterpe toonde een grote disicpline in haar optreden en het  Rosewood Marimba Quartet zorgde voor een ademloze stilte in de zaal. Het Rosewood Marimba Quartet bestaande uit Cora Dellebeke, Renske Spek, Bart Swimberghe en Thorwald Jorgensen lieten origineel voor marimba geschreven muziek horen maar ook bewerkte klassieke werken.

Wilde Westen Orkest
Veel mensen gingen vrijdag 2 en zaterdag 3 november mee op reis naar "het Wilde Westen". Iedere avond genoten zo'n 200 mensen van een avontuur rondom indianen en cowboys.
De fanfare Euterpe liet in muziek, woord en beeld de geschiedenis horen en zien van de indianen, de pioniers en de cowboys.

Als gast trad op Julio Melio als "apache"- indiaan, de east river line dancers dansten mee op muziek van Euterpe, maar gaven ook een eigen show. Vrijdag zongen heel veel indianen van het RK-kinderkoor uit Heinkenszand over "de Grote Beer" en zaterdag gebeurde dat door de indianen van het RK-kinderkoor uit 's Heerenhoek. Na de pauze kwamen zij terug als cowboys Billy Boem en gingen samen met Julio Melio en presentator Kees de Feiter op boevenjacht.

Euterpe is heel blij dat het publiek in zo'n grote getale kwam om van het spektakel te genieten!! Heeft u deze show gemist, zorg dan dat u er volgend jaar bij bent!


Dinsdag 3 juli gaf Euterpe haar laatste concert van de zomertour 2012. Vanwege een dreigende regenbui werd het concert in "het atrium" van Dijkstede gehouden. Vele bewoners van het zorgcentrum en ook andere belangstellenden waren naar Dijkstede toegekomen om te luisteren naar de muziek die Euterpe ten gehore bracht.
alt
Dit concert was tevens de afsluiting van het muzikale seizoen 2011-2012.
Na de vakantie gaat Euterpe zich voorbereiden op de concerten van 2 en 3 november in de Stenge rondom het thema
"het Wilde Westen".


Tijdens een concert van Euterpe in de Poelhoek in Goes op dinsdag 12 juni is de heer Piet Bruggeman benoemd tot erevoorzitter van de vereniging.

Piet is inmiddels zo'n 40 jaar lid van de vereniging en in deze tijd is Piet voor Euterpe een niet meer weg te denken lid geworden. Nadat hij lid werd van de vereniging, werd hij al snel bestuurslid en in het bestuur van Euterpe heeft Piet 25 jaar lang de taak van voorzitter vervuld. Piet stond altijd voor de vereniging klaar. Behalve voorzitter was hij natuurlijk ook spelend lid. De laatste jaren bespeelde hij de bes-bas. Al was Piet dan inmiddels gepenioneerd, bij de jeugd voelde hij zich prima thuis en ondersteunde de jeugd van het jeugdorkest met zijn bas-partij. De repetities van de fanfare werden ook maar bij hoge uitzondering overgeslagen.

Helaas moest Piet in december wegens gezondheidsredenen stoppen met spelen, maar duidelijk is dat hij het wel en wee van Euterpe zal blijven volgen.

Uit handen van de voorzitter Henk Baas ontving hij een oorkonde en een bos bloemen.
Euterpe speelde tijdens deze feestelijke gebeurtenis een "gezellig" programma en toonde daarmee waardering aan hun nieuwe ere-voorzitter.


Wat is koninginnedag zonder muziek?
Dat is geen Koninginnedag, daarom waren de Zandlopers maandag paraat tijdens de optocht waarin de kinderen van Heinkenszand vanaf het Van der Biltplein via een kleine route door het dorp naar de kinderspelen in de Stenge werden gebracht.

De Zandlopers vergaten ook de oudere bewoners van ons dorp niet en speelden in de hal van Dijkstede vrolijke klanken.

's Avonds liepen we mee in de optocht met versierde fietsen in Nieuwdorp.


Op maandag 23 en dinsdag 24 april hebben een aantal leden van onze vereniging de leerlingen van de basisscholen van Heinkenszand enthousiast proberen te maken voor de fanfare muziek. Alle leerlingen van de groepen 3 t/m 6 van de drie basisscholen kwamen per groep naar ons clubgebouw. Hier werd muziek gespeeld en de kinderen mochten zelf proberen uit welk instrument een hoog of een laag geluid kwam. De kinderen ontdekten dat je met drie knopjes die ventielen bleken te heten, toch heel veel verschillende tonen kunt spelen en dat de saxofoon wel meer dan 20 kleppen heeft om verschillende tonen te spelen. Het zelf proberen was natuurlijk het grootste succes en hopelijk heeft dit veel kinderen zo enthousiast gemaakt, dat ze muziek willen komen maken bij Euterpe.

De kinderen kunnen op 9 mei as. nog een keer komen proberen tijdens de gratis snuffelles.
Van 18.30 tot 19.30 staat het clubgebouw aan de Dorpsstraat dan open voor alle kinderen uit Heinkenszand en omgeving die interesse hebben in de fanfare muziek. Voor verdere informatie verwijs ik naar de gepubliceerde flyer en artikel.


Op 2 en 16 april konden de leerlingen van de basisschool de Zandplaat uit Ovezande kennis maken met onze muziekvereniging.
In een workshop voor de bovenbouw en één voor de onderbouw ontdekten de leerlingen uit welke instrumenten hoge of lage geluiden kwamen.
Natuurlijk mochten ze dit zelf uit proberen. Er werden verschillen geconstateerd tussen de saxofoons en de koperblaasinstrumenten.
De instrumenten de juiste naam geven bleek nog niet zo eenvoudig, maar in overleg met elkaar kreeg toch ieder instrument zijn goede naam.
Een opmerking van één van de kinderen aan het eind van de workshop: "Dit is echt cool!!"

Laten we hopen dat deze kinderen enthousiast blijven en onze snuffelles op 9 mei komen bezoeken.

Deze schoolconcerten zijn de start van de jaarlijkse jeugdledenwerving van Euterpe.
Volgende week worden ze vervolgd met bezoeken aan de scholen van Heinkenszand.


Het weer buiten liet zonder twijfel voelen dat de lente weer in het land is. In de Barbesteinkerk werden deze lentekriebels omgezet in muziek.
In een goed gevulde zaal lieten alle onderdelen van de fanfare Euterpe hun kunnen horen.
De promotie van Euterpe op de scholen in Heinkenszand had vorig jaar geresulteerd in een blokfluitgroep van 10 kinderen. Zij hadden gisteren middag hun debuut en lieten horen wat zij afgelopen jaar hebben geleerd. Marieke Brokamp  had met de kinderen voor deze middag oa. een echte canon ingestudeerd.
Na een jaar blokfluitles kiezen de kinderen een instrument. De koperblaasleerlingen krijgen les aan de Zeeuwse Muziekschool, de slagwerkleerlingen bij Bart van der Vaart. Na enige tijd mogen de leerlingen gaan meespelen in de jeugdslagwerkgroep of in het jeugdorkest. Beide jeugdgroepen gaven tijdens het lenteconcert hun acte de presence.  De jeugdslagwerkgroep onder leiding van Bart van der Vaart had deze middag twee leden die voor het eerst mee deden: Rubel Nieuwenhuis en Geert de Wit.
Het jeugdorkest onder leiding van Martin den Outer klinkt nu het is uitgebreid met twee slagwerkers steeds meer als een "echt" orkest.
De slagwerkgroep onder leiding van Bart van der Vaart speelde muziek waarin de veelzijdigheid van het slagwerk weer maar eens naar voren kwam.De fanfare Euterpe onder leiding van Bart van Neyghem presenteerde een gevarieerd programma. Met een ode aan de planeet Jupiter werd het programma plechtig geopend in de Jupiter Hymn. Het muzikale sprookje "Fiefoerniek" van Hardy Mertens werd ten gehore gebracht en er werd een roerige wandeling door "MacArthur Park" gemaakt. De middag werd afgesloten met een optreden van de blokfluitleerlingen, begeleid door de fanfare aangevuld met de jeugdorkestleerlingen. Zij speelden "Rocking Recorders".
We hopen dat deze middag een stimulans is geweest voor alle jeugdleden die hebben meegewerkt, want muziek maken is leuk, zeker wanneer je dat met samen met anderen kunt doen!!

DE ZANDLOPERS KRIEGE D'R OOK NÔÔIT GENOEG VAN!

Na het opwarmertje zaterdag in Kwadendamme gingen de Zandlopers zondag 19 februari 2012 vol goede moed naar de optocht in 't Paerehat ('s Heerenhoek in carnavalstijd). Het thema van de optocht "je kriegt 'r nôôit genoeg van" was ook voor de muzikanten van toepassing.
We trotseerden een flinke sneeuwbui, dit mocht de pret niet drukken, een beetje koude vingers, maar de optocht werd gestart.
Tussen het massaal toegestroomde publiek speelden we onze vrolijke noot en konden later zelfs genieten van het zonnetje.

Zaterdag 18 februari 2012 liepen de Zandlopers mee in de carnavalsoptocht van Pikpot (Kwadendamma tijdens het carnavalweekend).
Het weer was wat druilerig maar dat was niet af te lezen aan de gezichten van de muzikanten.
Gestoken in fel gekleurde overalls werd het swingende slagwerk afgewisseld met een vrolijke noot van de blazers.
Deze optocht was een opwarmertje voor de "grote" carnavalsoptocht van Zeeland in Pearehat, zondag 19 februari 2012.

 

Donderdag 2 februari gaf een groepje leden van de fanfare hun medewerking aan het muziekproject van de basisschool Jan van Schengen.
De kleuters hadden de afgelopen weken gewerkt rondom het thema muziek. Tijdens een gastles van een groepje muzikanten hadden ze eerder kennis gemaakt met instumenten en muziek van de fanfare.
De kleuters mochten proberen te spelen op een instrument en marcheerden met echte "Euterpe"-petten al zingend "met Trommel en trompet" door het lokaal.

Donderdagavond sloten de kleuters het project af met een zelf gemaakte musical en als inleiding hierop, terwijl de ouders en kinderen voor de voorstelling binnen kwamen, speelde een aantal muzikanten kleuterdeuntjes in de Stenge.
Een van de liedjes tijdens het optreden werd begeleid door Rinus en Annie, resp. papa en oma van Escha.

Voor alle foto's kunt u kijken op de website van de
Jan van Schengenschool.

December 2023
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6