Alle geledingen met leerlingen van de vereniging traden zondag 22 december op in het clubgebouw tijdens een kerstconcert.

Vele ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden waren komen luisteren naar wat de leerlingen van Euterpe het afgelopen jaar hadden geleerd.

De blokfluitgroep met 11 AMV-leerlingen speelde onder leiding van Marieke Brokamp hun eerste kerstliedjes. Siem en Maria durfden zelfs solo te spelen met het overbekende Jingle Bells.

Ook de jeugdslagwerkgroep onder leiding van Bart van der Vaart had een solistisch optreden. Zij sloten hun concertje af met een solo op xylofoon door Larissa van 't Westeinde. Zij speelde Grieg's Morning Mood.

Martin den Outer met zijn leerlingenorkest sloot de rij met een afwisselend programma van kerstliedjes en andere muziek voor jeugdorkesten.

alt

 

slagwerkfestival 2013

De slagwerkgroep van Euterpe houdt zondag 24 november as. haar jaarlijks terugkerend slagwerkfestival.

Aan dit slagwerkfestival werken mee de slagwerkgroep van Euterpe en de jeugdslagwerkgroep "Aan de slag" beiden onder leiding van Bart van der Vaart. In een afwisselend programma van de slagwerkgroep van Euterpe zijn er bovendien optredens van de solisten Rinus Zuidweg op trompet/bugel en René Verhage op contrabas.

Tijdens het slagwerkfestival treedt als gast de slagwerkgroep Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg op. Ook deze slagwerkers spelen onder leiding van Bart van der Vaart.

Het festival wordt gepresenteerd door Hans Willemstein en vindt plaats in de Stenge te Heinkenszand. De aanvang is 14.00 uur en de toegangsprijs bedraag € 5,-- per persoon.


Heel veel mensen hebben afgelopen weekend genoten van de voorstelling "Sprookjes komen tot leven............"

sprookjesconcert2013

Voor twee keer een uitverkochte zaal speelde Euterpe sprookjesmuziek van uiteenlopende aard. Natuurlijk was er Efteling muziek, maar de fanfare bracht onder leiding van haar dirigent/tovenaar Bart van Neyghem ook originele fanfaremuziek met een sprookjesthema ten gehore.

De muziek werd aangevuld met live tekeningen in zand door zandtekenares Gerrie Hondius. Het koor Free Spirit uit Heinkenszand zong zaterdag en het RK-kinderkoor uit Ovezande/Kwadendamme zong zondag het lied van Roodkapje en de Kleine Zeemeermin. Danseressen van balletschool Dance Point uit Goes dansten tijdens de Fata Morgana en in een medley over Aladdin. Het hoogtepunt van de avond was de muziek uit het sprookje van de Indische Waterlelies. Een "echte" heks verscheen uit het bos, een kikker- en zwanenorkest van jeugdleden kwam tevoorschijn en uit zelf gemaakte waterlelies die echt open gingen dansten balletdanseresjes van Dance Point.

Een zeer geslaagde uitvoering met heel veel positieve reacties waarvoor onze hartelijke dank!!

Onder de menu optie "Foto's 2011-2013" vindt u de foto's van beide voorstellingen.

 

Speciaal voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, en ook gewoon om nog even na te genieten, onderstaand filmpje.

 

 Als finale: De Efteling

 


Tijdens de sprookjesconcerten kunt u genieten van diverse kunstzinnige elementen.
Natuurlijk is er het optreden van de zandtekenaar Gerrie Hondius.
Zij zal tijdens diverse nummers van de fanfare tekenen in zand. Zij doet dit live op een speciale tekentafel. Haar werk wordt geprojecteerd op een groot scherm.
Wilt u meer van haar weten, kijk dan op haar site, www.zandtekenaar.nl.
Dan is er in de hal van de Stenge  een expositie van Sprookjesachtige taferelen geschilderd door Grootmoeder.
U kunt de schilderijen van Grootmoeder bekijken voor of na de voorstelling of in de pauze.


Alles dus de moeite waard om een van onze voorstellingen te bezoeken.
Reserveer uw kaartje snel, want VOL = VOL !!     


Na de succesvolle themaconcerten rondom "de Oriënt Express" en "het Wilde Westen" houdt de fanfare Euterpe dit jaar op 16 en 17 november weer themaconcerten, nu rondom het thema "Sprookjes komen tot leven......".
In een echt sprookjeskasteel nemen de sprookjesfiguren/muzikanten u mee naar de wereld van sprookjes en fantasie. Een primeur voor Zeeland is het optreden van een zandtekenaar samen met de fanfare. Euterpe speelt muziek en de zandtekenaar, Gerrie Hondius tekent live in zand de sprookjes uit. Daarnaast zijn er optredens van de balletschool "Dancepoint" uit Goes en kinderkoren uit Heinkenszand en Ovezande/Kwadendamme.
De concerten vinden plaats in de Stenge. Het concert van zaterdagavond 16 november begint om 19.30 uur en de zondagmiddagmatiné van 17 november om 14.30 uur.
De kaarten kosten € 7,50 per persoon, kinderen en donateurs € 6,--. Kaarten zijn te reserveren bij Henk Baas, tel. 0113-213799. 

Wees er snel bij, want vol is vol!! 
 
sprookjes tot leven Euterpe 2013


Ook na de vakantie gaat de zomertour van Euterpe nog even door.
Maandagavond 26 augustus treedt de slagwerkgroep van Euterpe nog een keer op bij de Brasserie Stelleplas.
Na het succesvolle optreden van voor de vakantie is de slagwerkgroep nogmaals uitgenodigd om op het terras van de brasserie te spelen.
Het concert begint om 19.30 uur.


Vervolgens treedt de slagwerkgroep zaterdag 31 augustus op tijdens de Kapelse Dag. Dit optreden vindt plaats voor de winkel van Den Dekker en begint om 13.00 uur.


Een delegatie van de fanfare gaat donderdag 29 augustus op zomertour naar Dendermonde in België. Zij lopen samen met brassband Bacchus mee in de Reuzenommegang, een jaarlijks terugkerend evenement in deze Vlaamse stad.


Flyer 2013 slagwerk


Tijdens de zomertour 2013 gaf Euterpe vier concerten.
 De serie werd geopend op 16 juni in de Manhuistuin. Vele muziekliefhebbers waren komen luisteren naar het gevarieerde programma dat ten gehore werd gebracht.
Het geplande concert van 18 juni in Nieuwdorp kon wegens omstandigheden in het dorp niet door gaan. Euterpe zocht daarom een lokatie in de wijk "Over de Dijk" en speelde voor de buurtbewoners daar muziek met Ierse en Schotse invloeden, maar ook film- en marsmuziek. Het was een fantastische zomeravond, dus iedereen genoot.....
Op dinsdag 25 juni werd op de valreep een zomeravondconcert in Oudelande georganiseerd. Jammer van het kleine aantal bezoekers, maar de mensen die kwamen luisteren waren enthousiast.
Tot slot speelde Euterpe op dinsdag 2 juli traditiegetrouw als afsluiting van het seizoen in Dijkstede te Heinkenszand. Omdat de zomeravond niet zodanig was dat het lekker buiten zitten was, werd het concert gegeven in het atrium van het WoZoCo.
Dit concert was de afsluiting van het muzikale seizoen voor Euterpe en zij gaan nu genieten van een welverdiende vakantie.alt


Het leerlingenorkest speelde zaterdag 25 mei in het fort "Ellewoutsdijk" in het kader van de Week voor de Amateurkunst.

De week van 25 mei tot 1 juni staat in het teken van de amateurkunst. Op uitnodiging van de gemeente Borsele gaf het leerlingenorkest onder leiding van Martin den Outer een concertje. Jammer van het koude weer, want het publiek was maar gering. De jongens en meisjes van Euterpe hadden het gelukkig prima naar hun zin en deden op deze manier toch weer podiumervaring op.


Op 22 en 23 april kwamen alle basisschoolkinderen van de groepen 3 tot en met 7 van de scholen in Heinkenszand naar het clubgebouw van Euterpe om kennis te maken met de fanfaremuziek.

Tijdens een afwisselend programma werden de kinderen enthousiast gemaakt voor het maken van muziek. Vooral het zelf uitproberen van de instrumenten was een groot succes. Maar ook het in de klas ingestudeerd lied "O grote Beer" werd uit volle borst meegezongen.

Deze schoolconcerten werden gevolgd door een snuffelles op woensdagavond 24 april. De kinderen konden met hun ouders komen luisteren naar een openbare repetitie van het jeugdorkest, er was gelegenheid voor het stellen van vragen en het kennismaken met instrumenten. Het bestuur van Euterpe is blij met de flinke opkomst van ouders en kinderen en hopen dat zij allen besluiten een opleiding te willen volgen bij onze vereniging.
 
Kinderen die niet aanwezig waren, maar wel belangstelling hebben voor de blokfluit- of muzieklessen, kunnen ten alle tijde contact opnemen met een van de bestuursleden.

jong talent gezocht


Wij zoeken jong talent!!

En dit doen we door de scholen te bezoeken om de kinderen enthousiast te maken voor de fanfare muziek. Dus jongens en meisjes van Heinkenszand en omstreken:

Vind je muziek maken leuk en wil je graag een instrument leren bespelen? Een trombone of een trompet waar je lekker op kunt swingen, een bugel waar je een romantische melodie op kunt spelen of een stoere saxofoon of als de buren het goed vinden misschien wel een echt drumstel?? Het kan allemaal bij Euterpe.

We komen op 16 april op de basisschool in Nisse en 22 en 23 april op de basisscholen in Heinkenszand. Je mag dan allerlei instrumenten uitproberen en vind je het leuk, dan kun je nog een keertje naar de snuffelles komen op 24 april om 18.30 uur in de basisschool de Wegwijzer te Heinkenszand. Het jeugdorkest geeft dan een klein concert en er wordt informatie gegeven over de opleidingsmogelijkheden.

Zorg dat je erbij bent, want muziek maken is leuk!!

  


Tijdens het lenteconcert op 17 maart zijn zes leden van de vereniging in het zonnetje gezet omdat ze langere tijd lid zijn van de fanfare.

Zo was de familie Baas in totaal goed voor 100 jaar Euterpe. Daniëlle is 25 jaar lid van Euterpe. Zij kreeg de muziek met de paplepel ingegoten, evenals haar broer Rik, die ook 25 jaar lid is van de fanfare. Hun vader was en is hun grote voorbeeld, want hij kreeg de versierselen voor 50 jaar lidmaatschap opgespeld. Henk Baas is inmiddels 6 jaar voorzitter van de vereniging en voert deze taak met hart voor de zaak uit.
Kees Wirtz werd in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap. Kees verzorgt in de veriging het secretariaat en het penningmeesterschap. Rinus Zuidweg is eveneens 40 jaar lid van Euterpe, een gedreven muzikant die altijd het beste met Euterpe voor heeft.
Nog een lid voor 50 jaar trouwe dienst is Peter van de Guchte. Hoewel geen spelend lid meer, toch een onmisbare plaats in de vereniging, want hij beheert de muziekbibliotheek op zeer accurate wijze.

jubilarissen2013
 
Naast deze feestelijkheden werd er muziek gemaakt door vrijwel alle onderdeling van de muziekvereniging. De slagwerkgroep trad onder leiding van Bart van der Vaart in combinatie met de jeugdslagwerkgroep op. Het leerlingenorkest liet onder leiding van Martin den Outer van zich horen en Bart van Neyghem leidde de fanfare in een programma dat voor een groot deel een voorbereiding was voor het herdenkingsconcert van 4 mei.


In het weekend van carnaval hebben de Zandlopers ook weer hun beste beentje voor gezet.
Zaterdag waren zij in hun gekleurde overalls te vinden in de optocht in Kwadendamme en zondag deden ze mee in de optocht in 's Heerenhoek.

Een koude wind maar vele laagjes kleding en af en toe een slokje zorgden voor warmte en plezier bij de muzikanten. We kunnen weer terug zien op een leuk weekend.   
alt

alt
 
Muziekvereniging Euterpe heeft de goede gewoonte om het jaar te beginnen met een nieuwjaarsconcert.
Voor 2013 stond dit op zondag 13 januari op het programma.  In een redelijk gevulde zaal van de Stenge traden als eerste de slagwerkers van Euterpe op onder leiding van Bart van der Vaart. Zij brachten een afwisselend programma op gestemd en ongestemd slagwerk. De primeur van deze middag was een optreden van slagwerk met contrabas. Met René Verhagen als solist op contrabas en Jochem Venema op vibrafoon speelden zij Douce Réverie.

Na de pauze trad de fanfare onder leiding van Bart van Neyghem op. Zij speelden filmmuziek uit de oorlogsserie "Band of Brothers", er werd terug geblikt op het succesvolle themaconcert "het Wilde Westen" met het nummer Oregon en bij de fanfare trad als solist Kees van Iwaarden op.
Hij speelde op es bas "Fnugg", een imporvisatie van Australische Aboriginal invloeden en Noorse folk muziek. Kees zong en speelde op zijn instrument tegelijk en de lip beat klonk erg spectaculair. Het programma werd afgesloten met de opzwepende klanken van de joodse bruiloftsmuziek in Bessarabyanke.

alt
Februari 2024
Z M D W D V Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 1 2