Traditiegetrouw sluiten de jeugdgroepen van de muziekvereniging Euterpe het jaar af met een kerstconcert.

In het clubgebouw van Euterpe traden zondagmiddag 20 december 2015 alle jeugdgroepen van Euterpe op.

Als eerste liet de jeugdslagwerkgroep "Aan de slag" onder leiding van Bart van der Vaart horen wat zij de afgelopen periode hadden geleerd.

Een veelbelovend ensemble met een enorme discipline liet horen dat zij veel in hun mars hebben. Bravo!!

Het leerlingenorkest van Euterpe is het laatste jaar behoorlijk gegroeid. Een enthousiaste groep beginnende muzikanten liet horen ze er voor gaan!

Dan zijn er dit jaar weer ruim 10 jongens en meisjes die de beginselen van het noten leren ze leren op de blokfluit. Wanneer al deze jongens en meisjes een instrument gaan kiezen bij Euterpe belooft dit weer een geweldige groei van het leerlingenorkest. Ga ervoor!!

 

 

Op zondag 29 november organiseert de slagwerkgroep van muziekvereniging Euterpe voor de 9de keer een slagwerkfestival. Naast de slagwerkgroep treedt ook ‘Aan de slag’, de jeugdslagwerkgroep van Euterpe op. Beide groepen staan o.l.v. Bart van der Vaart.

Na het succes van vorig jaar, speelt ook dit jaar weer een soliste mee met een van de nummers. Het gaat om Judith van Dierendonck op dwarsfluit. Bij dit nummer hoort u naast ongestemde slagwerkinstrumenten ook klokkenspel, xylofoon, vibrafoon en marimba. Om er een muzikaal nog afwisselendere middag van te maken is dit jaar slagwerkgroep ‘de Vliegende Hollander’ uit Terneuzen te gast. De dirigente tijdens dit concert is Cora Dellebeke. Begin november heeft ‘de Vliegende Hollander’ tijdens het slagwerkconcours in Etten-Leur een eerste plaats met lof (91,3 punten) gehaald in de ere-afdeling. Een geweldige prestatie. Tijdens het concert spelen ze zeker een aantal van deze nummers. Het festival begint om 14.30 uur in de Stenge in Heinkenszand. De entree bedraagt € 7,50.

 

 

Het scheepsorkest onder leiding van Bart van Neyghem is er klaar voor, Michiel de Ruyter heeft z'n pak gestreken, het Veerse Scheepstuig staat paraat en de toneelspelers uit Baarland kennen hun tekst. Heeft u al kaarten voor één van de concerten as. weekend? U kunt ze nog reserveren: tel. 0113-213799 of mail: mariandellebeke@euterpeheinkenszand.nl. Ook aan de kassa zijn kaarten te verkrijgen. Entree € 10,--, kinderen t/m 12 jaar € 7,50.

 

 

 

Op zaterdagavond 10 oktober en zondagmiddag 11 oktober leidt Michiel de Ruyter u bij muziekvereniging Euterpe muzikaal door zijn leven. Tijdens deze voorstelling speelt de fanfare Euterpe onder leiding van Bart van Neyghem en zingt het shantykoor “het Veerse Scheepstuig” onder leiding van Elena Berdnikova. De muziek wordt afgewisseld met toneelspel van de toneelvereniging “Baarland”.
Het publiek wordt in de foyer van de Stenge verwelkomd met zeemansliedjes gespeeld door het leerlingenorkest van Euterpe onder leiding van Martin den Outer.

 

U wordt van harte uitgenodigd om deze muzikale vertelling van Michiel de Ruyter mee te maken.
De voorstelling vindt plaats in de Stenge te Heinkenszand. Op zaterdag 10 oktober begint deze om 19.30 uur en op zondag 11 oktober om 14.30 uur.

Kaarten kosten € 10,-- per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 7,50.
Kaarten zijn te bestellen onder nummer 0113-213799 of via mailadres mariandellebeke@euterpeheinkenszand.nl

 

Zondag 5 juli is het studentenorkest "de Ontzetting" uit Wageningen te gast in Heinkenszand.

Dit harmonieorkest bestaat uit studenten van de universiteit in Wageningen en staat onder leiding van Jean Pierre Gabriel.

Zij vieren dit jaar een lustrum en een onderdeel van het jubileumprogramma zijn de zgn. "thuis-thuis"-concerten.

Zij zijn dit weekend te gast bij verenigingen waar studenten vandaan komen.

 

Om half 3 zullen zij op het grasveld voor "de Fonteyne" het spits afbijten. Na "de Ontzetting" is de fanfare van Euterpe aan de beurt.

Het publiek kan onder het genot van een drankje op het terras van de Fonteyne genieten van een zomers programma.

De toegang is gratis.

 

 

Traditiegetrouw sluit de muzievereniging Euterpe het seizoen af met een aantal zomerconcerten.

Het eerste concert is op zondagmiddag 5 juli.

Dit concert heeft een speciaal tintje omdat het studentenorkest "de Ontzetting" dan te gast is.

Zij zullen evenals de fanfare van Euterpe een concert geven op het grasveld bij "de Fonteyne", Hoefbladstraat 1 in Heinkenszand.

Het concert begint om 14.30 uur.

De zomertour wordt voortgezet op dinsdag 7 juli. Dan speelt de fanfare op de camping "Scheldeoord" te Baarland. Dit concert begint om 19.30 uur.

De fanfare sluit het seizoen af op dinsdag 14 juli met een concert in Dijkstede te Heinkenszand. Ook dit concert begint om 19.30 uur.

De zomertour wordt afgesloten door de slagwerkgroep die op vrijdagavond 17 juli op het terras van brasserie "Stelleplas" en concert geeft.

 

Geniet van een vrolijk zomerprogramma en kom luisteren naar een van onze concerten!

 

 

Op 4 mei speelt Euterpe tijdens het herdenkingsprogramma van de gemeente Borsele. Deze organiseert in samenwerking met de Jongerenraad, de Seniorenraad en de Culturele Raad een herdenkingsprogramma in de Stenge te Heinkenszand. Behalve muziek van Euterpe is er ook een optreden van de A-Capella zanggroep Straatruis. De muziek wordt afgewisseld met voordrachten van leerlingen van de basisscholen "de Regenboog" uit Nieuwdorp en "de Reiger" uit Heinkenszand. U bent van harte uitgenodigd bij deze herdenking aanwezig te zijn.

 

 

 

 

Fantastisch!! Euterpe heeft de meeste stemmen vergaard van alle deelnemende Heinkenszandse verenigingen aan de RabobankClubkascampagne. Tevens waren zijn in de Oosterschelderegio tweede in de rij van alle verengingen die meededen. Iedereen die op Euterpe heeft gestemd, HARTELIJK DANK!!

Het heeft ons een leuke, welkome bijdrage voor onze clubkas opgeleverd.

 

 

 

Euterpe zoekt JONG TALENT!!

Woensdag 22 april is iedereen die informatie wil hebben over het leren bespelen van een instrument bij Euterpe van harte welkom in het clubgebouw, Dorpssstraat 26.

Om 18.30 uur speelt het leerlingenorkest en de blokfluitgroep.

Er wordt tevens informatie gegeven over de mogelijkheden tot het volgen van muzieklessen bij Euterpe.

Iedereen is van harte welkom.

 

 

Zaterdag 11 april stonden de schoolkinderen van Heinkenszand in de spotlights.

In samenwerking met de drie basisscholen van Heinkenszand was een concert georganiseerd waarbij de kinderen centraal stonden.

Ze hadden op school instrumenten gemaakt waarmee tijdens het concert werd opgetreden bij de Russische dans uit de Notenkrakerssuite en bij muziek van de slagwerkgroep en de fanfare.

De kinderen hadden liederen geleerd over de blaasinstrumenten van het orkest en over de slagwerkinstrumenten.

Ze kregen van het publiek een staande ovatie voor hun optreden.

Met dit concert hopen wij de jeugd te motiveren een instrument te komen spelen bij onze muziekvereniging.

 

 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zo luidt het spreekwoord. De muziekvereniging Euterpe houdt dan ook jaarlijks workshops voor de schoolkinderen van Heinkenszand om ze zodoende kennis te laten maken met de instrumenten uit de fanfare. Dit jaar pakken we het grootser aan en houden we samen met de schoolkinderen van alle drie de basisscholen van Heinkenszand een concert in de Stenge.

Alle kinderen uit de groepen 3 t/m 6 studeren op school liedjes en muziekstukken in om samen met de fanfare en de slagwerkgroep uit te voeren in de Stenge op 11 april.

We vinden het erg leuk dat de leerkrachten van de scholen hier enthousiast aan willen mee werken en we hopen dat veel ouders ook enthousiast zijn om samen met hun kind naar dit bijzondere concert toe te komen.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 11 april om 19.30 uur in de Stenge.

Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om dit bijzondere evenemt mee te maken.

De toegangsprijs bedraagt € 5,-- per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis binnen.

 

 

 

 

Zaterdag 21 maart stond bij muziekvereniging Euterpe in  het teken van NL DOET.

Een aantal leden maar ook andere vrijwilligers uit Heinkenszand staken zaterdag de handen uit de mouwen om het clubgebouw verder een opknapbeurt te geven.

Zo was wethouder van cultuur, Conny Miermans een hele dag actief met het schuren en schilderen van deuren en het verrichten van andere hand- en spandiensten.

Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen, nogmaals onze hartelijke dank!!

Kijk voor meer foto's in het fotoalbum op de site.

 

December 2023
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6